ORBAY ORTAOKULU KISA TARİHÇESİ

Okulumuz Orbay Ortaokulu adıyla Kaptanpaşa Zincirlikuyu Caddesi'ndeki Kaptanpaşa İlkokulu'nun bahçesinde Özel İdareye ait olan tek katlı baraka binada 1972-1973 Eğitim-Öğretim yılında açılmıştır.

Ancak okulun artan öğrenci sayısı karşısında sınıfların yetersiz olması nedeniyle 12.03.1984 tarihinde Küçükpiyale Mahallesi Ağaçköprü Sokak no:8'de yeni yapılan Beyoğlu Küçükpyale  60. yıl Cumhuriyet İlkokulu binasına bağımsız Orbay Ortaokulu olarak ikili öğretimle taşınmıştır.

1995-1996 Öğretim yılında ilköğretim statüsüne geçmiş olup, adı Orbay İlköğretim Okulu olarak değişikliğe uğramıştır. Gündüzlü ve karma olan okulumuzun adı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verilmiştir. Daha sonra okulumuz 15 Ekim 2008 tarihinde yıkılımış ve yeni binası 15 Şubat 2010 tarihinde hizmete açılmıştır.